Vitt = Smutsigt

Tänkte skriva lite tips om hur man får rent vita tecken/skimlar.
Det enklaste tipset är nog att bada hästen, men det tar ju lång tid och inte så kul att stå och göra varje dag bara för att strumporna är lite smutsiga. Det finns speciella skimmel schampon men jag brukar använda vanligt häst schampo eftersom att jag bara behöver tvätta strumpor. Kom ihåg att skölja av noggrant så att inget schampo är kvar, det kan börja klia och irritera hästen. Du kan även (om du ska prova ett nytt schampo) prova att schamponera en liten del av hästen först så att du ser att hästen inte blir irriterad i huden av det!
Sedan så finns det ju snabbvarianterna, tex att göra varje dag mot kissfläckar ;)
Potatismjöl funkar utmärkt på kissfläckar! På med potatismjölet på fläcken, gnugga lite och sedan är det bara att borsta bort!
Om du ska på utställning med en häst med vita ben, så för att benen ska se extra vita ut kan man "krita" dom, dvs att man har på krita på dom. Haha svårt att förklara men hello, thats why we have google (a)
Sedan finns det en super bra tråd på Bukefalos.com om hästskötar tips, Länk :)
Så kan vi göra såhär också, vad tycker du? Vita ben - Hot or Not?
För min del, finns det nått hottare? ;D

Kommentarer
Postat av: lovisa

HOT!! älskar hästar med halv strumpor elr som saga har o så skulle dom vara svettfux och med bredbläs haha typ min dröm häst ;D

2010-08-10 @ 15:47:25
URL: http://lovisabjerken.blogg.se/
Postat av: Elin

HOT!! det är snyggast om hela hästen är vit ;)

2010-08-12 @ 20:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0